Cerita sebenar kes jumpa mayat berulat di Bachok,Kelantan. - Ceritaejoy

Header Ads

Booking.com

Cerita sebenar kes jumpa mayat berulat di Bachok,Kelantan.

Cerita sebenar kes jumpa mayat berulat di Bachok,Kelantan.

Cerita sebenar kes jumpa mayat berulat di Bachok,Kelantan | Makin lama, makin menakutkan pulak berita-berita pembunuhan dekat malaysia ni. Makin menjadi-jadi. Baru-baru ni, viral juga cerita mengenai penemuan mayat 4 lelaki yang dah pun busuk dan berulat! Erks! Sumpah aku taknak fikir macamana keadaan mayat tu! Tak sanggup! Dan hari ini, tersebar pula Cerita sebenar kes jumpa mayat berulat di Bachok,Kelantan. Ini kisahnya.

As Salam Ydh Tuan,

Makluman mengenai kes (4) orang warganegara Myanmar di bawa lari oleh l/kurang (9) orang saspek berkait Kota Bharu Rpt 17057/16@1325hrs.

2⃣ Pengadu
Nama: Muhammad Hazazi b Roslan
No Kpt: 910831115195 (25th)
Kerja: Penyelia Tapak.
Alt: Pt,7088 lrg Ketapang 2D Tmn Bukit Kuang Sejahtera ,24000 Kemaman, Terengganu

3⃣ Saksi
3.1 Nama: Annasser Praghousta(w/indonesia)
No Pasport: AT502125
Kerja: Buruh
Alamat: PT 467, 17B Blk Jalan Kuala Krai, Pusat perniagaan Bandar Baru Tunjong, Kampung Tunjong Mulong Kelantan

3.2 Nama: Cholisil Muhammad Hizban(w/indonesia)
No Pasport: AT502128
Kerja: Buruh
Alamat: PT 467, 17B Blk Jalan Kuala Krai, Pusat perniagaan Bandar Baru Tunjong, Kampung Tunjong Mulong Kelantan

4⃣ Fakta Kes

Pada 26/11/16  jam l/kurang 8.00 pagi pengadu terima maklumat dari pekerjanya memberitahu bahawa (4) orang pekerjanya warganegara Myanmar telah di bawa lari oleh l/kurang 9 orang lelaki bertopeng. Kejadian tersebut berlaku di rumah Hostel mangsa dan saksi di PT 467 blk 7B Jalan Kuala Krai Pusat Perniagaan Bandar Baru Tunjung Kg Tunjung Mulung Kelantan pada 25/10/16 jam l/kurang 11.00 malam. Menurut saksi, 1L Myanmar nama: Min Zaw Lwin (mangsa) telah keluar dari rumah pada jam l/kurang 9.00 malam untuk pergi ke kedai. Pada jam 11.00 malam, Mangsa(1) telah pulang ke rumah bersama dengan 2L bertopeng warna gelap salah seorang meletakkan 1 bilah pisau di di leher mangsa. Di dalam rumah tersebut ada 4L warga Myanmar dan 7L warga Indonesia. Saksi telah nampak kejadian. Selepas Mangsa(1) telah masuk ke dalam rumah bersama 2L tersebut, salah seorangnya telah menjerit dan berkata 'siapa buddist? Mana lagi buddist?' Sebanyak beberapa kali sambil mengacukan pisau ke arah saksi dan mangsa yang lain. Selepas itu datang lagi 5L bertopeng gelap dan terus bergelut dengan mangsa. Sebelum saspek keluar rumah membawa mangsa, saspek ada memberitahu saksi bahawa tidak memaklumkan perkara tersebut kepada pihak polis. Kemudian mangsa telah dibawa keluar oleh saspek menaiki van berwarna putih dan no pendaftaran tidak pasti serta terus beredar ke arah jalan besar.

5⃣ Berikut adalah  (4) mangsa warganegara Myamar:

5.1) Maung Maung Soe(mangsa 1)
Passport No: M326063
T/Lahir: 04.08.1985
Kerja: Buruh(elektrikal)
Alt: Monywa Myanmar

2)Thet Naing Soe
Passport No: MA057306
T/Lahir: 10.11.1994
Kerja: Buruh(elektrikal)
Alt: Tatkon Moha,Yangon

3) Thet Naing Win
Passport No: MA057307
T/Lahir: 13.11.1986
Kerja: Buruh(elektrikal)
Alt: Tatkon Moha,Yangon

4) Min Zaw Lwn(tidak diperolehi)
Umur: lewat 20-an
Kerja: Buruh(elektrikal)
Alt: Myanmar

6⃣ Tindakan
- IO mengambil rakaman percakapan pengadu dan saksi tempat kejadian.

7⃣ Siasatan di tempat kejadian:-
7.1. Tempat kejadian merupakan asrama beralamat di PT 467 blk 7B Tingkat 3, Jalan Kuala Krai Pusat Perniagan Bandar Baru Tunjung Mulung Kelantan.

7.2. Di dalam bilik tersebut terdapat 6 katil dua tingkat yang didiami 7 orang pekerja pengadu iaitu (7) orang warga indonesia dan (4) orang warga myanmar.

7.3. Tiada sebarang CCTV dibangunan tersebut@pengawal keselamatan.

7.4. Sisatan juga menjumpai (2) sarung pisau bertanda harga Pasaraya DZ Smart

7.5 Siasatan di DZ Smart pada rakaman CCTV bertarikh 25.10.2016 jam 2127hrs terdapat kelibat (2) lelaki membuat bayaran barangan dapur termasuk pisau dikaunter.

 8⃣Telah minta bantuan PT D8 KN untuk loc no.telefon mangsa dapati last loc di Padang Lengkuas Jalan Jambu Merah Ketereh Kelantan dan telah off 11 jam hingga 15 jam lalu.

9⃣MO: Dipercayai rentetan krisis agama di negara Myanmar melibatkan Myanmar Muslim dan Buddha

1⃣0⃣. Cadangan kes 363 KK. IO Insp Nur Atiqah binti Zulkefli .
mohon pandangan dan nasihat.

Sekian untuk makluman Ydh Tuan.
loading...

1 ulasan:

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com