Harga proton persona 2016. - ceritaejoy

Harga proton persona 2016.

3:02 PTG

www.ceritaejoy.com

Harga proton persona 2016 | Pasti ramai yang dah tengok rekabentuk terbaru proton persona. Boleh tahan juga cantiknya kan? Harini, kereta ini secara rasminya dilancarkan dan harganya juga di umumkan. Semakin meriah lah dunia Automotive malaysia selepas ini! Baiklah, Harga proton persona 2016 adalah di antara RM46k hingga RM60K. Harga adalah mengikut “spec” yang ada.

Proton persona 2016 hadir dalam 3 versi iaitu Standard, Executive dan Premium. Kesemuanya dikuasai oleh 1.6 liter DOHC empat silinder enjin petrol VVT. Ish! Banyak juga nak sebut tu kan? Hehehe. Apa yang menariknya bagi model ini adalah, kesemuanya memiliki “five star ASEAN NCAP”. Ianya bermakna kereta ini telah diuji keselamatannya oleh badan professional dan mendapat taraf 5 bintang! Wow!

Proton persona 2016 dipacu oleh 107 hp pada 5,750 rpm dan 150 Nm pada 4,000 rpm. Kenderaan ini hadir dengan “five-speed manual” dan walaupun mekanikalnya nampak sama tetapi Proton telah melakukan beberapa perubahan bagi aplikasi enjin pada model persona baharu.
Baiklah, jom kita tengok spesifikasi & senarai harga bagi proton persona 2016.

2016 Proton Persona 1.6 Standard MT/CVT

1.6 litre VVT engine
107 hp at 5,750 rpm, 150 Nm at 4,000 rpm
5.6 l/100 km for 5MT (at 90 km/h)
6.1 l/100 km for CVT (at 90 km/h)
Ecodrive Assist
Reflector halogen headlamps (height adjustable)
Rear fog lamps
Front and rear parking sensors
15-inch wheels in grey (with 185/55R15 Silverstone Kruizer tyres)
Unpainted side mirrors and door handles
Power adjustable wing mirrors
Body-coloured B-pillars
Remote key fob and manual key start
Single-DIN head unit with Bluetooth
Fabric seats
Height adjustable driver’s seat
510-litre boot with space saver spare tyre
Isofix child seat anchors with top tether
Two airbags (front driver and passenger)
ABS with EBD and BA
Electronic Stability Control (ESC)
Hill-hold assist
Front disc brakes, rear drums
2016 Proton Persona 1.6 Executive CVT

Tambahan:

Front fog lamps
Body-coloured side mirrors and door handles
Rear bootlid spoiler
Double-DIN head unit with Bluetooth
Gloss titanium chrome centre console housing
Rear USB charging ports
60:40 split-folding rear seats
Fabric door trim
2016 Proton Persona 1.6 Premium CVT
15-inch wheels in silver (with 185/55R15 Goodyear Assurance tyres)
Black B-pillars
Keyless entry with push start button
Touchscreen head unit (Android-based) with Bluetooth and reverse camera
Leather seats and steering wheel
Leather door trim
Power retractable wing mirrors
Six airbags (dual front, side and curtain)
All-around dual-tone bodykit (optional)

Ada 6 variasi warna yang boleh anda pilih bagi model proton persona 2016 ini iaitu Midnight Black, Sterling Silver, Cotton White, Graphite Grey, Fire Red dan warna baru, Carnelian Brown. Manakala berikut adalah senarai Harga proton persona 2016.

  • 1.6 Standard 5MT – RM46,350 (solid), RM46,800 (metallic)
  • 1.6 Standard CVT – RM49,350 (solid), RM49,800 (metallic)
  • 1.6 Executive CVT – RM55,350 (solid), RM55,800 (metallic)
  • 1.6 Premium CVT – RM59,350 (solid), RM59,800 (metallic)
sumber : Paultan


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email