Amaran pertama dari Google Adsense! - ceritaejoy

Amaran pertama dari Google Adsense!

7:39 PTG

www.ceritaejoy.com

Amaran pertama dari Google Adsense! Perkara paling aku dan semua pemegang akaun adsense adalah amaran daripada google adsense! Yelah, bila sebut nama amaran ni, tanyalah pada sesiapa pun, semua pun pasti tak suka, kan? Dah la susah nak dapatkan akaun ni, kalau tiba-tiba akaun kena blocked macam mana? Tak tension kau? adoi! Ini adalah email yang aku terima daripada pihak google adsense.

Helo,
Ini ialah mesej amaran untuk memaklumkan anda bahawa terdapat tindakan yang diperlukan untuk memastikan akaun AdSense anda dalam pematuhan terhadap dasar program AdSense. Kami telah memberikan butiran tambahan di bawah, bersama-sama dengan tindakan yang perlu diambil oleh anda.

Tapak web yang terlibat: ceritaejoy.com

Tindakan yang diperlukan: Sila buat perubahan pada tapak anda dalam masa 3 hari bekerja.

Status akaun semasa: Aktif

Penjelasan pelanggaran

Penerbit tidak boleh melaksanakan iklan Google secara yang menyamarkan iklan melalui apa jua cara. Untuk mengekalkan pengalaman pengguna yang baik, adalah penting bahawa penerbit membezakan iklan Google daripada kandungan tapak dengan jelas. Ini termasuk, namun tidak terhad kepada: reka letak tapak yang iklan menolak kandungan bawah halaman pada peranti mudah alih; meletakkan unit iklan sebesar 300x250 atau yang lebih besar atas halaman pada tapak yang dioptimumkan untuk mudah alih.

Untuk kekal mematuhi dasar sepenuhnya, sila pastikan tapak anda dan reka letak iklan kekal mematuhi dasar merentas semua peranti. Maklumat lanjut tentang dasar ini boleh didapati dalam pusat bantuan kami.

Penerbit tidak boleh melaksanakan iklan Google secara yang menjadikan iklan tersebut lebih menonjol daripada kandungan halaman itu sendiri. Pada peranti mudah alih, ini termasuk meletakkan dua atau beberapa iklan Google pada skrin paparan pada masa yang sama. Harap maklum bahawa jika anda mempunyai reka bentuk tapak web yang responsif, iklan boleh beralih ke dalam kedudukan yang tidak mematuhi dasar apabila format skrin berubah.

Untuk kekal mematuhi dasar sepenuhnya, sila pastikan tapak anda dan reka letak iklan kekal mematuhi dasar merentas semua peranti. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, dasar ini boleh ditemui pada pusat bantuan kami.

Cara untuk menyelesaikan:

Jika anda menerima pemberitahuan yang berkenaan dengan kandungan halaman, sama ada alih keluar kandungan daripada tapak anda atau alih keluar iklan daripada halaman pelanggaran. Jika anda telah menerima pemberitahuan berkenaan dengan cara iklan dilaksanakan pada tapak anda, sila buat perubahan yang diperlukan pada pelaksanaan anda. Anda tidak perlu menghubungi kami jika anda melakukan perubahan. Harap maklum bahawa jika perubahan tidak dilakukan dalam jangka masa yang ditetapkan, siaran iklan mungkin dilumpuhkan pada tapak web terjejas yang disenaraikan di atas.

Selain itu, harap maklum bahawa URL di atas hanya contoh dan pelanggaran yang sama mungkin wujud pada halaman lain di tapak web ini atau tapak lain yang anda miliki. Untuk mengurangkan kemungkinan amaran pada masa hadapan daripada kami, kami mencadangkan agar anda menyemak semua tapak anda bagi pematuhan. Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan dengan pemberitahuan amaran dasar kami, sila lawati Pusat Bantuan: 

Kami mengucapkan terima kasih terlebih dahulu atas kerjasama anda.

Yang ikhlas,


Pasukan Google AdSense

You Might Also Like

1 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email