16 hotel terbaik di Bali,Indonesia. - ceritaejoy

16 hotel terbaik di Bali,Indonesia.

3:56 PTG

16 hotel terbaik di Bali,Indonesia. Bali Indonesia merupakan antara 5 lokasi paling popular bagi pelancong dari Malaysia malahan antara lokasi paling terkenal bagi pelancong seluruh Negara. Bercuti Ke Bali Indonesia menjadi impian bagi setiap orang. Ini adalah kerana pantainya yang cantik dan budayanya yang unik. Bila bercerita mengenai percutian, pilihan hotel sering menjadi topik bualan utama. Soalan yang sering di tanya adalah apakah Hotel Terbaik Di Bali Untuk Honeymoon dan apakah Hotel Terbaik Di Bali Untuk Keluarga.

Lama rasanya aku tak menulis mengenai hotel-hotel terbaik yang boleh dipertimbangkan oleh korang jika keluar melancong. Nak juga aku ingatkan, hotel-hotel yang tersenarai di bawah mungkin memerlukan poket wang yang tebal. Tetapi jika ianya adalah untuk yang tersayang, apalah salahnya kan? Sedia? Baiklah, jom kita tengok 16 hotel terbaik di Bali, Indonesia.


Dengan kolam renang infiniti dan kawasan terbuka, hotel ini adalah lokasi percutian terhebat untuk menghilangkan penat lelah anda bekerja dan menikmati keindahan alam semula jadi. Jangan tak tahu ya, jika anda bercuti ke sini, anda juga disediakan dengan “butler” peribadi. Aku suka dengan rekaan bilik berhadapan dengan kolam mandi. Indah!

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/


Terletak di "Valley of the Kings", percutian anda ibarat percutian diraja dengan rekaan kolam yang serba mewah. Dengan pemandangan lereng bukit serba hijau sememangnya mendamaikan!

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/



Apa yang membuatkan lokasi percutian ini menonjol daripada yang lain adalah “landskap”nya yang indah! Resort ini dikelilingi dengan pemandangan sawah padi yang ditanam secara bertingkat di lereng bukit. Apa yang benar-benar menarik perhatian aku adalah, binaan kolam renangnya yang serba mewah. Ini menjadikan percutian anda di bali menjadi percutian paling bermakna!

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/


Resort mesra alam ini terletak jauh ke dalam hutan hujan di Bali. Percutian “tropical” ini menawarkan pengalaman yang lain daripada yang lain. Jangan terkejut jika malam anda di temani oleh “gecko” ataupun katak hutan yang mesra pelancong. Hehehe.

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/


Tersembunyi jauh di Canggu , anda boleh menikmati keindahan matahari terbenam Bali tanpa “kesesakan” orang ramai di Kuta.

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/



Terletak beberapa minit dari Pantai Batu Bolon yang menjadi lokasi luncur air di bali Indonesia. Disini juga anda boleh menikmati keindahan matahari terbenam setiap hari.

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

http://ceritaejoy.blogspot.my/

Baiklah. Ini adalah sebahagian daripada 16 hotel terbaik di Bali,Indonesia. Kalau nak kongsikan kesemuanya, pasti penat kalian semua nak scroll ke bawah nanti. Apa pun, Percutian Ke Bali 2016 anda pasti lebih bermakna jika ianya disertakan dengan hotel-hotel ini. Oh ya! Jika anda mahu tahu, hotel terbaik di bali selanjutnya, bolehlah teruskan bacaan anda di Best Hotel In Bali Indonesia.

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email