Tolong ajarkan cara buat kotak pada sidebar boleh? - ceritaejoy

Tolong ajarkan cara buat kotak pada sidebar boleh?

7:18 PTG


Tolong ajarkan cara buat kotak pada sidebar boleh?. Aku dah cari dekat google tutorial buat kotak sidebar. Dan semua yang dikongsikan oleh rakan-rakan blogger, aku dah cuba buat, tapi tak satu pun menjadi. Aku tak pasti di mana silapnya. Pening kepala di buatnya.

Aku mahukan kotak pada setiap yang ada di sidebar blog ceritaejoy. Sebabnya, nampak macam tak kemas pulak kalau takda kotak tu. Dah cuba usaha, tapi tak berjaya. Jadinya nak minta bantuan rakan-rakan, yang mana boleh tolong settelkan masalah saya ni.

Terima kasih ya!

You Might Also Like

8 comments

  1. alamak qila tak pro la bab edit yg cemni huhuhuhu sorry cant help u

    BalasPadam
  2. Dah cuba tutorial kak Lyssa yang ni:

    http://www.lyssasecret.com/2011/11/tutorial-sidebar-macam-lyssa.html

    Senang je. Cubalah kalau belum ;)

    BalasPadam
  3. Cuba yang ini...
    sidebar .widget {
    border: 1px solid #BDBDBD;
    margin:0 0 1.5em;
    padding:0 0 1.5em;
    }
    paste code ke dalam html blog anda sebelum */]]>.selamat berjaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaa..banyak code ni dalam html..tak tahu yang mana satu..hmm

      Padam
  4. yang macam kat blog saya ke?

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak buat kotak-kotak pada semua widget dekat sebelah ni. ha.

      Padam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email