Kalau dah nama AJAL. - ceritaejoy

Kalau dah nama AJAL.

2:48 PTG


Allahurabbi. Waktu baru je masuk rehat ni, heboh diperkatakan kawan-kawan aku, mengenai 1 kejadian bunuh diri di melaka. Lokasi tersebut berlaku di sebuah hotel di antara yang paling terkenal di melaka. Mulanya, aku cuma dengar-dengar kosong je, sebabnya, mengikut cerita rakan aku, memang banyak kejadian bunuh diri dekat sana. Tapi lepas dengar, "mangsa" lain yang maut merupakan anak kepada seorang majikan di sini, terus tumpuan aku beralih arah kepada, perlu ambil tahu!

Ceritanya macam ni, ada cubaan bunuh diri di hotel tersebut. Ketika kejadian, ada seorang lelaki sedang meletakkan keretanya di ruang parking hotel tersebut. Belum sempat lelaki ini keluar dari keretanya, orang yang cuba nak bunuh diri tu, jatuh betul-betul dekat atas bumbung bahagian pemandu.

Di atas impak yang besar, pemandu tersebut telah meninggal dunia di tempat kejadian. Manakala, orang yang cuba nak bunuh diri ni, cedera parah! Ish! Inilah orang cakap kan, kalau dah nama ajal, macam-macam cara dia sampai. Kalau di fikir logik, bukan ada apa-apa salah pun pemandu kereta tersebut, tapi Allah dah tetapkan ajal dia dah sampai, maka barang seminit dua pun tak boleh lari.

Al-fatihah kepada keluarga mangsa. Kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan. Setiap kejadian yang dijadikan Allah, pasti ada hikmah dan pengajaran di sebaliknya.

You Might Also Like

2 comments

  1. benarlah ajal maut tu janji Nya juga, kak ana ada terima kisah ni di whatsapp group ejoy, Al-Fatihah buat arwah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, anak seorang majikan dekat tempat kerja saya. Al-fatihah.

      Padam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email