Viral Kisah seekor beruk hadiri majlis ilmu. - ceritaejoy

Viral Kisah seekor beruk hadiri majlis ilmu.

4:43 PTG


Viral kisah seekor beruk hadiri majlis ilmu. Mulanya terbaca kisah ni dekat laman sosial facebook pagi tadi. Hairan dan pelik juga. Katanya ini beruk liar. Beruk adalah spesis haiwan yang terkenal dengan sikap agresifnya. Tetapi melalui cerita yang disampaikan, beruk ini hanya duduk diam sambil mendengar kuliah yang di sampaikan.

Kes ini terjadi di Pondok Gajah Teriak, Jitra, Kedah pada jam 9.30 pagi. Waktu ini, di adakan majlis ilmu yang mana dengan secara tiba-tibanya, masuk seekor beruk ke dalam masjid dan kemudiannya berlegar-legar di dalam kawasan masjid. Beruk ini dikatakan sangat jinak dan langsung tidak menganggu orang.

Viral juga gambar beruk ini memanjat badan seorang jemaah, dan hanya dibiarkan sahaja oleh jemaah tersebut. Mungkin inilah kekuasaan Allah yang mana ingin diperlihatkan kepada manusia, haiwan juga hadir ke majlis ilmu yang dipenuhi banyak malaikat. Beruk ini dikatakan telah di tangkap oleh jabatan pertahanan awam selepas orang ramai membuat aduan berikutan takut sesuatu yang lebih buruk berlaku.





Ok. Boleh nampakkan wajah jemaah yang cool je. Soalan aku, apa pula perasaan korang kalau berhadapan dengan situasi semacam ini? Tak usah cakap beruklah, monyet. Ha, monyet. Bagaimana atau apakah situasi korang kalau berhadapan dengan segerombolan monyet? Hahaha. Korang janganlah pergi cari sekumpulan monyet untuk jawab soalan aku ni, tapi dengan teknologi dunia kini, korang boleh mengetahui situasi korang dengan hanya menjawab soalan-soalan mudah ni. <Ketahui situasi anda bila berhadapan dengan sekumpulan monyet>.

You Might Also Like

2 comments

  1. haah kak ana tengok dah video ni, elok je dia dengan jemaah semua kan.ada hikmah disebalik sesuatu kejadian .

    BalasPadam
  2. nasib die baik..kalau aggresive..naya

    BalasPadam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email