10 Jemaah malaysia terlibat kren jatuh di mekah di kenalpasti! - ceritaejoy

10 Jemaah malaysia terlibat kren jatuh di mekah di kenalpasti!

11:06 PG

10 Jemaah malaysia terlibat kren jatuh di mekah di kenalpasti. Pengerusi tabung haji, Datuk Seri Abdul Azeez Abd Rahim, memberitahu bahawa 10 rakyat Malaysia terbabit dalam kejadian kren jatuh di mekah. Dan kesemua daripada mereka telahpun dikenal pasti. Kesemua ahli keluarga mangsa di tanah air telahpun di maklumkan mengenai nasib keluarga mereka.

3 mangsa kini dirawat di Hospital King Abdulaziz, Hospital King Faisal dan Hospital Annur. Enam lagi jemaah dirawat di Hospital TH Shisha manakala seorang lagi jemaah yang cedera ringan sudah pun dibenarkan balik ke maktabnya di Maktab 89.

Ini adalah berikutan daripada kes ribut pasir di mekah yang mengakibatkan kren jatuh. Seramai 107 maut dan 238 cedera


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email