Tutorial letak privacy dalam blog. - Ceritaejoy

Header Ads

Booking.com

Tutorial letak privacy dalam blog.

Tutorial letak privacy dalam blog. Privacy adalah satu halaman dalam blog yang menerangkan tentang privasi blog. Halaman ini adalah sangat penting untuk sesebuah blog. Dan ia juga adalah salah satu syarat untuk mendapat kelulusan daripada google adsense.

Jika dahulunya, adalah sedikit menyukarkan para blogger untuk menghasilkan satu bentuk penulisan privacy di dalam blog. Tetapi kini, terdapat cara yang lebih mudah dan senang. Anda tidak perlu bersusah payah memerah minda anda untuk berfikir. Jom teruskan bacaan Tutorial mudah letak privacy dalam blog.

#1 Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah klik pada laman web ini: http://www.privacypolicyonline.com/

#2 Seterusnya, isikan data-data yang diperlukan.


#3 Selepas klik pada generate policy, akan keluarlah ayat yang panjang, padat dan lengkap. Salin ayat itu dan postkan pada blog anda.


#4 Save dan siap. Mudah kan? Hehehe.

Dengan adanya halaman privacy di dalam blog anda, selain memenuhi pensyaratan blog, ia juga memenuhi pensyaratan adsense. Blog anda juga akan kelihatan seperti sebuah blog profesional. Hebat bukan? Hehehehe. Semoga ia memberi manfaat dan selamat mencuba.
loading...

1 ulasan:

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com