Tutorial betulkan H1 pada chkme. - ceritaejoy

Tutorial betulkan H1 pada chkme.

2:08 PTG


Tutorial betulkan H1 pada chkme|Ok, para blogger semua mesti dah biasa gunakan chkme untuk tengok berapa score SEO blog mereka. Jika ada yang belum biasa atau tak pernah langsung dengar apa itu chkme, bolehlah click di SINI. Masukkan URL blog anda dan lihat keputusannya ya!

Tapi bukan itu yang aku ingin ceritakan. Yang aku ingin ceritakan adalah Tutorial betulkan H1 pada chkme. H1 sering menjadi masalah utama kepada mereka yang selalu menggunakan chckme. baik, jom tengok apa yang korang perlu buat untuk betul H1 pada chkme.

Mula sekali, korang click pada template dan click pada edit HTML. Kemudian cari code semacam di bawah ini:

<div id='header-inner'>
<a expr:href='data:blog.homepageUrl' style='display: block'>
<img expr:alt='data:title' expr:height='data:height' expr:id='data:widget.instanceId +&quot;_headerimg&quot;' expr:src='data:sourceUrl' expr:width='data:width' 
style='display: block'/></a>

</div>

Macamana setakat ini berjaya tak? Mungkin ada yang tidak berjumpa jika ambil semua code di atas. Korang mungkin boleh copy <div id='header-inner'> sahaja dan cari coding yang lebih kurang sama seperti coding di atas ya!

Selepas jumpa, korang cuma perlu masukkan tag H1 pada awal dan akhir coding tersebut. Seperti ini:

<div id='header-inner'>
<h1><a expr:href='data:blog.homepageUrl' style='display: block'>
<img expr:alt='data:title' expr:height='data:height' expr:id='data:widget.instanceId +&quot;_headerimg&quot;' expr:src='data:sourceUrl' expr:width='data:width' 
style='display: block'/></a></h1>

</div>

Selepas siap, korang boleh save dan lihat semula hasilnya di chkme. Semoga Tutorial betulkan H1 pada chkme dapat membantu korang semua. Terima kasih ya!

You Might Also Like

2 comments

  1. bagus joy tutorial. nnt nak try buat! :)

    BalasPadam
  2. score SEO blog terus naik bila tambah benda tu je.. tq bro..^__^

    BalasPadam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email