Masih tidak mendapat kelulusan adsense. - ceritaejoy

Masih tidak mendapat kelulusan adsense.

9:40 PG

buat duit dengan adsense

Masih tidak mendapat kelulusan adsense. Rasanya dah banyak kali kena reject dengan adsense. Aku sendiri tak pasti dimana silapnya. Rasa-rasanya dah cuba ikut tutorial lulus adsense, tetapi masih juga tidak berhasil. Hmm, tak pasti dimana silapnya. Kecewalah juga kan, bila tengok rakan blogger malaysia yang lain mudah je lulus adsense. Hmm.

Ini email yang aku terima:

Your AdSense application status
 
 
 
As mentioned in our welcome email, we conduct a second review of your AdSense application once AdSense code is placed on your site(s). As a result of this review, we have disapproved your account for the following violation(s):
 
We did not approve your application for the reasons listed below

Site does not comply with Google policies: We're unable to approve your AdSense application at this time because your site does not comply with the Google AdSense program policies or adhere to the Webmaster Quality guidelines. It's our goal to provide our advertisers sites that offer rich and meaningful content, receive organic traffic, and allow us to serve well-targeted ads to users. We believe that currently your site does not fulfill this criteria.
Here are some recommendations to help you improve the user experience on your site and comply with AdSense criteria: 
  • It’s important for sites displaying Google ads to offer significant value to the user. As a publisher, you must provide unique and relevant content that gives users a reason to visit your site first.
  • Don’t place ads on auto-generated pages or pages with little to no original content.
  • Your site should also provide a good user experience through clear navigation and organization. Users should be able to easily click through your pages and find the information they’re seeking.

Yang sebenarnya, aku sendiri kurang faham dengan apa yang pihak adsense mahukan. Yang sebenarnya, apa yang mereka mahu aku lakukan pada blog aku ni ye? Hehehehe. Puas juga belek-belek dan betulkan apa yang salah, tapi masih juga tidak mendapat kelulusan adsense.

Aku ada singgah dekat 1 blog rakan blogger ni dan terbaca artikel mengenai perkara yang sama. Daripada bacaan aku, beliau juga menerima nasib yang sama *sob.sob.sob* tetapi, beliau ada menerima email yang mengatakan adsense untuk blog beliau sudah diluluskan. Wah! Tetapi aku juga dapat email yang sama. Aiks!

Melalui komen yang aku baca *pada bahagian bawah entri beliau* ramai yang komen, itu adalah review yang pertama dan mesti letak code untuk pihak adsense melakukan review yang kedua. Baik, itu yang aku tak buat. Letak code dekat mana? Html atau dekat widget? Arghh, tension sungguh aku di pagi hari ni. Tolonglah otai-otai adsense sekalian. Tolong ajarkan aku, apa yang perlu aku lakukan. Hamba sesungguhnya kurang ilmu mengenai perkara ini. Hmm. Hmm.

You Might Also Like

2 comments

  1. kak ana letak kat widget ejoy tapi sampai laa tak muncul2 gak ada ruang kosong je kat atas kanan side bar klu ejoy perasan di anajingga.com tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. a'a..saya ada juga baca dekat tutorial rakan-rakan blogger. Katanya kena letak code dulu dekat blog, lepas tu tunggu kelulusan. Tapi cam lama je? erks.

      Padam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email