Tutorial nama pada tab menu bergerak. - ceritaejoy

Tutorial nama pada tab menu bergerak.

6:42 PTG

Tutorial nama pada tab menu bergerak|Ok, ini khas untuk mereka yang sukakan nama pada tab menu bergerak-gerak. Sebagai contoh, cuba lihat pada bahagian atas komputer anda. Perasan tak yang nama blog ceritaejoy bergerak-gerak? Ha, ini adalah tutorial nama pada tab menu bergerak.

Caranya mudah sahaja. Mula-mula kenalah login blog anda. Kemudian click pada bahagian template, dan click pada bahagian edit html. Ok, setakat ini berjaya tak? Hehehe.


Seterusnya, gunakan fungsi find (ctrl+f) dan cari code ini : </head>

Amacam? Ada jumpa tak? Jangan tersalah ya! Sebab ada 2 code ni. Satunya <head> dan satu lagi </head>.

Bila dah jumpa, Copy script di bawah dan pastekan betul-betul pada bahagian bawah </head>

<script language='JavaScript'>var txt=&quot; AYAT ANDA &quot;; var kelajuan=120;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kecepatan);}bergerak(); </script>

Sila letakkan ayat yang anda mahukan pada "AYAT ANDA". Anda juga boleh mengubah kelajuan ayat itu pada "kelajuan=120".

Selepas anda berpuas hati, bolehlah save dan lihat hasilnya. Hehehhe. Semoga berjaya ya!

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email