Identiti Yana Familia Myvi Club FMC Malaysia Tersebar. - ceritaejoy

Identiti Yana Familia Myvi Club FMC Malaysia Tersebar.

9:31 PG

Yana Familia Myvi Club FMC Malaysia|Siapa Yana|ceritaejoy.


Betul-betul viral kan yana ni. Aku sebenarnya pun tak tahu siapa yana ni, Tapi bukak je FB, dalam whatapps banyak cerita pasal yana ni. Oleh sebab keinginan yang kuat untuk tahu siapakah yana ni, aku pun search la. Owh, sebelum aku lupa, ini adalah isu terbaru dekat malaysia, mengenai kemalangan yang melibatkan kematian berpunca daripada beberapa pemandu kereta Myvi yang dikatakan berlumba. Ini yang rancak diperkatakan ye, apa pun, biarlah pihak polis malaysia yang menjalankan siasatan. 

Ok, berbalik kepada cerita asal aku tadi, siapa yana, aku cuba search dan akhirnya aku jumpa jawapannya. Inilah Identiti Yana dari Familia Myvi Club FMC Malaysia.


Nama Penuh: Miana Haina

Nama Popular: Yana FMC

Jawatan: Jurucakap (MC) Kelab Familia Myvi Club FMC Malaysia

Asal: Gombak/ Sabak Bernam Selangor

Jawatan Politik: Ahli Puteri UMNO

Nombor Plat Myvi: WPT 8530

No Ahli FMC: FC 102

Lesen: P (Pemandu Percubaan)

Jumlah Tunggakan Saman: RM1930

Facebook Rasmi Yana: https://www.facebook.com/Familia-Myvi-Club-Official


Dan ini adalah punca sebenar kenapa nama Yana menjadi viral.


Statement yang mengaitkan "Orang dalam" yang boleh membantu mereka terlepas daripada tindakan undang-undang.


Selain daripada isu-isu yang dinyatakan di atas, isu saman juga memeranjatkan ramai orang. Hmm, pelik juga ek, macamana boleh hidupkan roadtax dengan insurans dengan saman sebanyak ini?



Sebenarnya banyak persoalan yang timbul. Banyak perkara yang memerlukan perjelasan lanjut. Apa pun, biarlah pihak polis yang menjalankan siasatan. Janganlah kita membuat hukuman sendiri. Bukan apa, takut nanti, lain yang pihak polis cari, kita pulak yang disabitkan dengan pelbagai kesalahan.

Alfatihah kepada keluarga mangsa dan semoga Allah melindungi anak mangsa. Amin.

Haffizul Iskandar.

You Might Also Like

7 comments

  1. lesen P tp mcm2 kesalahan dh dilakukan..x kena gantung plak lesen dia tu ye..merit x hbs ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin sebab ada "orang dalam" kut. Hehehehe

      Padam
  2. hmm...macam2..apapun wahai pemandu kat luar tu fikir2kanlah nyawa yang tak berdosa sebab kecuaian kalian..kesiankanlah waris2 yg ditinggalkan tanpa tempat bergantung..

    BalasPadam
  3. wahhh, sebab tulah dia rasa dia hebat kot?

    BalasPadam
  4. byk jgk saman lajunya... mmg kaki lumba kot.. lesen P lagi tu...

    BalasPadam
  5. Samseng Btul smpai mnyebbkn orng mati lg hmm igt laa Allah tu mha melihat

    BalasPadam
  6. Dasyat sungguh pompuan nie.. kerana dia habis Myvi dapat tempias..

    BalasPadam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email