Klimaks Post Untuk Blog. - Ceritaejoy

Header Ads

Booking.com

Klimaks Post Untuk Blog.

Cara meningkatkan traffic blog.

Klimaks post untuk blog bermaksud post-post yang mampu menghasilkan traffic yang tinggi pada blog. Sahaja aku gunakan istilah "klimaks" tu. Hehehe.

Ceritaejoy kali ini menceritakan 1 kelebihan kepada blogger terutamanya blogger malaysia. Yang mana mereka mampu melihat, apakah jenis entry yang mampu menghasilkan traffic yang tinggi kepada blog.

Kebolehan ini pada aku tiada pada semua orang. Hanya pada orang-orang yang tertentu sahaja.

Dari pengamatan 4 biji mata aku (termasuk cermin mata, hehehe), tajuk entry memainkan peranan yang cukup penting dalam menarik traffic yang tinggi pada blog.

Ini yang aku maksudkan dengan klimaks post untuk blog. 1 post sahaja mampu menghasilkan ratusan atau ribuan traffic pada blog.

Tajuk entry berbentuk persoalan dan berunsur sedikit lucah. Betul! Ini serius. Tajuk entry berunsur 18sx ni sentiasa mendapat perhatian pembaca.

Manakala tajuk entry berunsur persoalan pula, memaksa pembaca untuk masuk ke dalam blog dan teruskan pembacaan.

Ini adalah 1 teknik yang digunakan blogger untuk menarik pembaca yang ramai seterusnya meningkat traffic blog.

Lokasi "ping entry" blog juga memainkan peranan yang penting. Ping busuk di antara lokasi ping entry blog yang mempunyai ribuan pengikut.

Jika tajuk entry anda mempunyai "aura" yang kuat, ping sahaja di ping busuk dan nantikan traffic yang tinggi daripada sana.

Sebenarnya, ia bukanlah anugerah khas seorang manusia. Tetapi ia adalah kebolehan yang boleh di asah. Bagaimana?

Lihat pada tajuk entry yang sering mendapat traffic yang tinggi dan mula belajar dan aplikasikan pada setiap entry blog anda. Sentiasa berusaha ke arah itu.

Tapi kalau kita lihat pada entry blogger malaysia yang terkenal, ada juga yang tak punya tajuk entry yang hebat, tetapi punya traffic yang tinggi.

Tetapi bandingkan pula siapa diri mereka dan siapa kita. Sudah pasti, mereka tidak mengambil masa yang singkat untuk berjaya.

Sekadar perkongsian singkat dari ceritaejoy. :)

loading...

11 ulasan:

 1. steady...stay cool! and carry on with your own stand..

  BalasPadam
 2. betul sangat, lagi yg pandai buat trick banyak iklan kat blog, hampehh. last2 main iklan jee lebih daripada baca entry dia tuu

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hahahha. biasa juga jumpa blog macam ni. Kena faham juga, blogger sepenuh masa yang dapat income dari blog ni. :)

   Padam
 3. tajuk memang main peranan penting utk menarik trafik ke blog.

  BalasPadam
 4. best sharing! thankss bro! =D

  BalasPadam

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com