Sekolah Hijau di Bandar Paris. - ceritaejoy

Sekolah Hijau di Bandar Paris.

3:01 PTG

Sebuah sekolah rendah yang baru dibuka pada bulan September 2014, di Boulogne Billancourt, di pinggir bandar barat Paris. Apa yang menarik tentang sekolah ini adalah, ia memiliki bumbung hijau yang besar, bangunan yang bertujuan untuk menjadi lebih daripada sebuah sekolah, ia lebih untuk menggalakkan sains, biodiversiti dan pembangunan mampan melalui seni bina dan pengajaran yang akan diberikan di sana. Projek ini telah direka oleh Arkitek Chartier-Dalix berpangkalan di Paris yang memenangi reka bentuk dalam pertandingan pada tahun 2011.

Sekolah ini mempunyai lapan belas bilik darjah dan kemudahan sukan yang dibuka untuk penduduk tempatan. Gimnasium untuk orang awam berada pada ketinggian 12 meter, manakala ruang pendidikan utama ditempatkan di tingkat bawah dan tingkat pertama.

ceritaejoy.blogspot.com

ceritaejoy.blogspot.com

ceritaejoy.blogspot.com

ceritaejoy.blogspot.com

ceritaejoy.blogspot.com

ceritaejoy.blogspot.com

You Might Also Like

1 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email