Kanak-kanak maut terjatuh dari tingkat 6 rumah PPR Kota Damansara - ceritaejoy

Kanak-kanak maut terjatuh dari tingkat 6 rumah PPR Kota Damansara

9:50 PG

Tersentap sekejap aku pagi tadi bila tengok gambar dalam 1 page di facebook. Gambar kanak-kanak jatuh dari tingkat 6. Hmm. Kabarnya, penghadang besi pada koridor itu sudah uzur. Besinya sudah patah dan berkarat.

Mengikut apa yang aku baca di akhbar online, aduan sudah di buat, tetapi masih tiada tindakan di buat. Bila dah jadi kes macam ni, confirm tindakan akan dibuat serta merta. Apa perlu mengorbankan seseorang ke, baru tindakan akan di ambil?

Hati mana yang tak terasa bila melihat kejadian ini berlaku kepada anak kecil yang tidak tahu apa-apa ni. Aku ada anak, aku tahu apa perasaan ibubapa bila melihat perkara semacam ini. Tak usah cakap yang ada anak la, sesiapa pun akan rasa jugak apa yang aku rasa.

Diharap keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan ini. Dan berharap pihak berwajib, sila ambil tindakan segera sebelum banyak lagi kes seperti ini berlaku.

Al-fatihah.

- Tak usahla aku share gambarnya, kerana keluarga mangsa pasti akan lebih berdukacita.

You Might Also Like

1 comments

  1. baru sebentar tadi dgr berita kat radio tentang kemalangan ini

    BalasPadam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email