Air minum pun nak catu? - ceritaejoy

Air minum pun nak catu?

10:52 PG

Salam jumaat.

Heboh dekat tempat kerja aku, yang air minum kena catu. Memang ada aktiviti "cost down", tapi janganlah libatkan air minum. Pekerja dekat production tu letih, untuk dapatkan target harian syarikat, dan mereka perlu air untuk segarkan badan, kalau di catu air tu, diarang nak minum apa?

Banyak lagi boleh "cost down", macam duit minyak kereta management, duit sosial management, duit kereta management, pergi la cut kat sana dulu, dan bukannya catu air minum.

Aku sendiri tak pasti, berapa yang mereka boleh save dengan catuan air minum ni. Kalau sebelum ni, untuk setiap kawasan, akan dibekalkan 6 botol air ( yang besar tu), tapi sekarang tinggal 3 botol je. Bayangkan ada 2 shift operation. Cukup ke 3 botol tu? Pekerja bukan sikit, beratus. Air minum pun nak catu ke?

Kalau nama aku ada dalam list "board director" , mau aku tentang habis-habisan ni. Hahahaha, macam besar pulak target aku, untuk masukkan nama aku dalam board director kan? Kena ada title "Tan sri", "Dato seri", paling kecik pun "dato", baru boleh masuk dalam list. Hehehehe. Lepas tu, takkan la mereka-mereka ni nak study pasal air minum kena catu kan? Banyak lagi isu yang lebih besar mereka semua kena fikir. Ayaks!

Jadi pada siapa nak kasitau ni? Adui, pelik aku, air minum pun nak catu. Hish. Macam tak munasabah la idea cost down korang ni.




You Might Also Like

1 comments

  1. wow, air minum pun kena catu. aduhai. bawak bekal air sendiri je la. :D

    BalasPadam

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email