Tak di terima bekerja kerana memakai tudung? ~ Ceritaejoy Tak di terima bekerja kerana memakai tudung? - Ceritaejoy

Tak di terima bekerja kerana memakai tudung?

2:41 PTG

Malaysia owh tanahairku. Terasa macam pelik pulak bila dengar isu macam ni. Sebenarnya, tak pelik pun. Sebab dah banyak dengar tentang perkara ni.

Sekarang ni, sedikit kecoh bila isu anak datuk rosyam nor tidak di terima bekerja kerana memakai tudung.

Heran kan, kita berada di negara islam tetapi ada yang mengeluarkan arahan seperti ini. Apakah yang sebenarnya berlaku sekarang?

Ia semacam menidakkan kebolehan mereka yang bertudung untuk bekerja. Apakah yang menghalang mereka yang bertudung dalam menghasilkan sales bulanan kepada syarikat mereka bekerja?

Pihak HAMLEY'S sudahpun memohon maaf secara terbuka kepada datuk rosyam di atas apa yang telah berlaku.

Apa yang menghairankan adalah jawapan yang diberikan oleh pihak hamleys. Kenapa membenarkan mereka yang tidak mempunyai kuasa untuk menemuduga, menemuduga pekerja baru?

Kedai Hamleys Malaysia One Utama Dikecam Isu Buka Tudung Anak Rosyam Nor

Perkara ni terjadi kepada anak seorang yang dikira berpengaruh di dalam malaysia. Bayangkan kalau terjadi kepada anak mereka yang hanya bekerja biasa-biasa sahaja, sudah tentu ianya tidak akan di pandang oleh sesiapa pun. Tul tak?

Inilah kehidupan sekarang, ramai yang sebenarnya tertindas dek kerana kuasa sesetengah orang. Dan apabila buku bertemu ruas, barulah semua membuka mata.

Dunia owh dunia..






You Might Also Like

4 comments

  1. kalau kerja bahagian hotel pun mostly dorang reject yang bertudung. sy pun tak faham. phew.

    BalasPadam
  2. tul tu Echa H.said. Saya penah dipggil interview kat hotel area penang ni. Syarat pertama, xleh bertudung.padahal sya apply position pembantu akaun je pun bknnya penyambut tetamu. bertikam lidah juga lah dengan penemuduga tu.. tak harap pn dpt keja, tp syarat derang tu..dah la tukang interview tu sorang bangsa Melayu..

    ~http://syidamenulis.blogspot.com/~

    BalasPadam
  3. See. yang mengambil kerja itu juga melayu. Jika tiada pengaruh, inilah jadinya. Persoalannya, siapa yang ingin membetulkan keadaan ini?

    BalasPadam

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com

Recommended For You