The Pearl Qatar - ceritaejoy

The Pearl Qatar

10:30 PG

Ia adalah sebuah kompleks kediaman mewah yang dibangunkan di sebuah pulau buatan, di luar pantai West Bay Doha. Pulau 4km persegi diwujudkan di atas tanah tebus guna, dipenuhi dengan vila peribadi, berpuluh-puluh menara pangsapuri dan beratus-ratus rumah, bersama-sama dengan hotel-hotel mewah dan kedai-kedai mewah dan restoran.

Sehingga musim bunga 2012, lebih daripada 5,000 penduduk telah pun berpindah ke sini. Apabila selesai pembinaan pada tahun 2015, pulau ini akan mempunyai ruang untuk 41,000 orang. The Pearl-Qatar adalah salah satu projek pembangunan yang paling bercita-cita tinggi di Qatar, dan pembangunan pertama yang menawarkan hak milik bebas dan kediaman untuk pelanggan antarabangsa.

pearl-qatar-10

pearl-qatar-2

pearl-qatar-1

pearl-qatar-6

pearl-qatar-7

pearl-qatar-8

pearl-qatar-9

pearl-qatar-4


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email