Harga stokin ini adalah RM4,133.69 sepasang! - ceritaejoy

Harga stokin ini adalah RM4,133.69 sepasang!

5:00 PTG

Pakar pakaian dalam Jerman baru-baru ini melancarkan stoking yang paling mahal di dunia sebagai sebahagian daripada koleksi musim luruh / musim sejuk mereka. Ianya hanya di buat 10 pasang sahaja dan diperbuat daripada bulu yang jarang ditemui dan paling mahal di dunia - bulu Vikuna.

Vikuna - haiwan kebangsaan Peru - adalah sepupu jauh daripada Llama dan nenek moyang Alpaca. Ianya adalah spesis terancam dan hidup tinggi di atas pergunungan Andes, menjadikannya sangat sukar untuk mendapatkan bulu mereka. Mereka tidak boleh dijinakkan, jadi semua bulu yang diambil dari binatang liar yang ditangkap sekali setiap dua tahun. Setiap haiwan hanya menghasilkan kira-kira satu paun bulu, menjadikan kain yang amat jarang berlaku.

most-expensive-socks

most-expensive-socks2

Vicuna


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email