Runtuhan istana lama di atas langit. - ceritaejoy

Runtuhan istana lama di atas langit.

12:30 PTG

Istana Takeda Jepun. Istana yang menakjubkan ini terletak di Hyogo Prefecture di daerah Wadayamacho di Asago. Ia telah dibina berabad-abad yang lalu di puncak gunung setinggi 1000 kaki. Istana ini sangat istimewa kerana pandangan yang menakjubkan dan ia boleh di lihat pada pagi musim luruh (antara matahari terbit).

Kabus tebal menyelubungi langit kerana penurunan mendadak dalam suhu semalaman. Kesan dari ini menjadikan kabus yang benar-benar menakjubkan - seperti sebuah istana di langit, terapung di atas awan. Seluruh tapak ini sering dirujuk sebagai Jepun Machu Picchu.

castle-in-the-sky

castle-in-the-sky2

castle-in-the-sky3

castle-in-the-sky4

castle-in-the-sky5


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email