Tak suka kerja tergesa-gesa! - ceritaejoy

Tak suka kerja tergesa-gesa!

11:31 PG

Mungkin ada yang boleh kerja macam ni, tapi aku tak boleh. Aku tak suka kerja yang tetiba je datang dan minta dalam masa yang singkat!

Kalau kerja datang tiba-tiba tetapi punya masa tersendiri untuk di siapkan, itu masih boleh diterima. Kalau kerja datang last minit dan masa yang diberikan sangat singkat, boleh jadi stress aku dibuatnya.

Semua akan jadi tak kena. Kepala akan jadi kusut sekejap. Kalau idea tu ada je, boleh la, kalau takda? Argh! tensennya!

Kena pulak bos mintak dalam masa yang pendek di tambah pulak dia rajin followup. Bertambah la stressnya.

Waktu macam ni, aku betul-betul tak suka orang kacau aku. Aku suka duduk sorang-sorang dan fokus pada kerja yang nak disiapkan ni.

Inilah kehidupan orang makan gaji kan? Inilah sumber rezeki aku waktu ini. Jadi, aku kena terimalah seadanya kan? Tak boleh mengeluh.

Yeah! Ganbatte kudasai!!



You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email