Penatnya! - ceritaejoy

Penatnya!

8:05 PTG

Huhuhu. Harini, betul-betul terasa penatnya (Kalau nak di bandingkan dengan hari-hari yang lain), Mana tidaknya, harini terpaksa bekerja di production line.

Permintaan produk semakin meningkat, dan ini memaksa syarikat untuk menjalankan 2 shift operation. Dan aku secara langsungnya juga terlibat di dalam operasi ini.

Bukan di dalam production team, tetapi di dalam team yang mewujudkan 2 shift operation ni. Kira orang yang kena jadikan perancangan ni berlaku la.

Untuk proses setup ni, memang sangat memenatkan. Di tambah pula dengan permintaan manpower yang macam-macam ragam. Itu tak kena, ini tak kena. Hish, penat sungguh!

Tapi, cabaran ini perlu juga di harungi. Sama juga dengan kehidupan. Setiap cabaran yang datang, perlu diharungi, bukan cabut lari!

Ini adalah pengalaman yang tak mungkin dapat dibeli. Ia juga dapat mematangkan pemikiran. Jika ianya di pandang dari sudut positif.

InsyaAllah, syarikat beri cuti 2 minggu pada bulan 12 ni, akan aku guna untuk berehat secukupnya. Kena pulak bulan 12 adalah bulan bonus. Harap-harap banyaklah yang syarikat bagi yer. Hehehehehe.

Oklah, takat ini dululah. Nak kena sambung dengan shift malam punya preparation pulak. Memang confirm balik lewatlah hari ini.

See ya!


You Might Also Like

2 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email