Castellfollit de la Roca - ceritaejoy

Castellfollit de la Roca

8:30 PTG

Castellfollit de la Roca adalah salah satu desa yang paling indah dalam komuniti autonomi Catalonia di Sepanyol. Kampung ini terletak di jalur kecil batu basalt. Ia setinggi 50 meter dan seluas satu kilometer. Kawasan bandar kecil bersempadan dengan pertemuan Sungai Fluvià dan sungai Toronell.

Dengan keluasan kurang daripada 1 km persegi, Castellfollit de la Roca adalah salah satu desa yang paling kecil di Sepanyol. Melihat rumah-rumah yang tinggi di tepi tebing basalt ini telah menjadi salah satu lokasi yang paling menarik untuk mengambil gambar dan imej yang paling popular di rantau ini.

castellfollit-de-la-roca-7

castellfollit-de-la-roca-2

castellfollit-de-la-roca-3

castellfollit-de-la-roca-4

castellfollit-de-la-roca-8

castellfollit-de-la-roca-9

castellfollit-de-la-roca-1


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email