5 makanan terbaik untuk membina otot. - ceritaejoy

5 makanan terbaik untuk membina otot.

4:52 PTG

#1 Ikan salmon.

Terdapat protein dan omega-3 asid lemak pada isi salmon. 2 nutrien utama ini penting di dalam membina dan membaiki tisu otot. Salmon juga kaya dengan nutrien penting, seperti selenium, Vitamin D, B12, niasin dan vitamin D.

#2 Telur.

Sebiji telur mengandungi kira-kira 7-8 gram protein, omega-3 asid lemak, vitamin dan mineral. Kajian juga menunjukkan bahawa mereka yang makan telur untuk sarapan pagi kurang cenderung untuk makan terlalu banyak di kemudian hari.

#3 Badam.

Kacang ini sangat sempurna kepada otot. Penuh dengan protein dan serat, badam membantu kita berasa kenyang sementara "pembaikpulihan" otot. Ia juga mengandungi lemak sihat yang mengurangkan kelaparan, mengurangkan sakit sendi, meningkatkan kognisi dan memberi tenaga.

#4 Kentang manis.

Kentang manis adalah karbohidrat kompleks dengan vitamin A dan vitamin B dan ia mengandungi serat yang boleh membantu atlet berdiet berasa kenyang.

#5 Apple.

Apple mengandungi sumber karbohidrat yang hebat, elektrolit dan serat. Kulit apple mengandungi banyak fitonutrien yang diperlukan oleh badan.

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email