Semakin sukar mencari pekerjaan. - Ceritaejoy

Header Ads

Booking.com

Semakin sukar mencari pekerjaan.

Zaman sekarang tak macam zaman dahulu. Sukar untuk mencari pekerjaan sekarang ni. Dengan taraf hidup yang meninggi. Kalau nak berniaga, jika sudah ada tapak, tidak menjadi masalah. Jika baru nak bertapak, ia sangat-sangat mencabar.

Dunia sekarang, semua perlukan perubahan. Jika dalam perniagaan, kena cari yang unik, yang tidak ada atau kurang persaingan dalam pasaran. Jika tidak, perniagaan itu perlukan satu persaingan yang kuat.

Nak minta kerja kilang, juga semakin semakin sukar. Kita letak resume, ambil masa yang lama untuk di panggil. Nak minta kerja gov, kena ada kenalan.

Semakin sukar untuk mencari kerja pada zaman sekarang. Jadi, pada yang ada kerja tetap, hargailah rezeki yang anda ada. Jika dapat kerja lain yang lebih bagus, boleh ambil kesempatan itu. Jika belum dapat kerja, jangan berhenti dahulu. Bekerjalah, sementara menunggu jawatan yang lebih bagus.


loading...

1 ulasan:

  1. mmg sgt susah. tgh merasai pglaman mnunggu kerja. bilala nk dpt keje

    http://janganignore.blogspot.com/2014/09/kpop-sebelum-dan-selepas-hidup-ini.html

    BalasPadam

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com