Lelaki berjambang atau tidak berjambang? - Ceritaejoy

Header Ads

Booking.com

Lelaki berjambang atau tidak berjambang?

Sekarang ni dah macam trend pula kan, lelaki menyimpan jambang dan misai. Dan rasanya, pencetusnya adalah Wak doyok.


Ia menampakkan seperti lelaki maskulin. Jika kena dengan caranya, ia memang nampak kemas dan segak. Bagaimana pula dengan Omar borkan? Lelaki yang dihalau keluar dari mesir kerana terlalu tampan. Juga berjambang.


Persoalannya, adakah berjambang itu penting bagi lelaki?

Jika tengok pada lelaki yang tidak berjambang, ada juga yang segak dan bergaya. 


Sekadar contoh.

Persoalannya, mana yang lebih sesuai? Macam aku, aku tidak dilahirkan dengan hormon yang kuat ( tidak ada jambang atau misai yang lebat). Dah puas aku cukur ( untuk melebatkannya) tapi tak juga tumbuh. 

Aku lebih suka kepada jambang halus dan tidak kasar. Kalau kasar sangat, pasti tak ramai yang suka dan selesa.

Apapun, ini adalah anugerah dari ALLAH. Pasti ada sebab dan musabab, mengapa ia dijadikan seperti itu. Kan? :)

H.I

loading...

3 ulasan:

  1. sikitpun aku tak suka style wak doyok, tapi aku suka berjambang. tringin nak ada, macam ko jgak la, xnak tumbuh haha. xpela, janggut aku ni dah cukup manis kekeke

    BalasPadam
  2. Tapi aku cuma ada dalam 5 helai janggut. Adakah itu dikira janggut? Hehehehehe

    BalasPadam
  3. mr.long beard kluang3 November 2014 1:03 PG

    Nak berjambang? Call/SMS/Whatsapp : 013-6773752 or just visit my ig and ask me how to get bearded!!

    BalasPadam

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com