Laluan khas untuk pengguna telefon bimbit. - ceritaejoy

Laluan khas untuk pengguna telefon bimbit.

7:30 PTG

Berjalan di bandar-bandar besar hari ini adalah sangat berbahaya kepada penjalan kaki. Ia bukan berpunca daripada kenderaan lain seperti kereta tetapi adalah disebabkan mereka yang terlalu leka memandang telefon bimbit daripada melihat kawasan sekeliling.

Untuk menjadikan laluan kaki lima lebih selamat kepada orang tua dan kanak-kanak, pihak berkuasa di Chongqing, China, telah menyediakan laluan khas di kawasan yang sibuk sebagai laluan untuk pengguna telefon bimbit dan laluan untuk mereka yang tidak mengunakannya.

Ini bermakna ada 2 lorong, 1 lorong di label "tiada telefon bimbit" dan 1 lorong lagi di label " Telefon bimbit, berjalan di atas lorong ini adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri". Inilah sebahagian daripada keburukan teknologi.

cellphone-sidewalk-chongqing-3

cellphone-sidewalk-chongqing-2

cellphone-sidewalk-chongqing-4

cellphone-sidewalk-chongqing-5

лªÉçÕÕƬ£¬ÖØÇ죬2014Äê9ÔÂ12ÈÕ
    ÖØÇìÒ»¾°ÇøÉèÁ¢¡°ÊÖ»úÈËÐеÀ¡±
    9ÔÂ12ÈÕ£¬ÓοÍÔÚ¡°ÊÖ»úÈËÐеÀ¡±Éϱß×ß±ßÍæÊÖ»ú¡£
    µ±ÈÕ£¬ÖØÇìÊÐÑóÈ˽־°ÇøÄÚ»®ÉèÒ»Ìõר¹©ÓÎÍæʱ²é¿´ÓÃÊÖ»úµÄ¡°µÍÍ·×塱ʹÓõÄÊÖ»úÈËÐеÀ£¬ÒÔ¼õÉÙ¡°µÍÍ·×塱ÔÚ¾°ÇøÂÃÓÎʱ·¢ÉúÅöײ¡¢Ë¤É˵ÈÒâÍâʹʡ£
    лªÉç¼ÇÕß ³Â³Ï Éã

cellphone-sidewalk-chongqing-1


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email