Kolam mandi berperisa di jepun! - ceritaejoy

Kolam mandi berperisa di jepun!

10:01 PG

Mandi kolam dengan air biasa sudah menjadi perkara biasa. Tetapi, apa perasaan anda bila mandi di dalam kolam berperisa teh hijau dan kopi? Lain dari yang lain kan? Ia ada di Yunessun Spa Resort di Hakone, Jepun.

Teko 2m-tinggi di atas sebuah kolam kecil yang penuh dengan teh yang ditanam di Tanzawa dan gunung Hakone Jepun. Teh hijau mengandungi antioksidan dipanggil catechin yang melindungi sel-sel dan menjaga kulit agar kelihatan lebih muda.

Kopi dibancuh dengan air dari mata air panas semula jadi di Hakone, dan kelompok segar dicurahkan secara berkala sepanjang hari. Kafein dalam kopi berfungsi untuk mengurangkan bengkak kulit dan selulit.

Japan! Best! hehehehe.

yunessun-spa-resort-9

yunessun-spa-resort-6

yunessun-spa-resort-4
You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email