7 perkara yang perlu diberi perhatian oleh isteri. - ceritaejoy

7 perkara yang perlu diberi perhatian oleh isteri.

3:04 PTG

1. Perkara pertama yang akan di soal pada hari akhirat adalah mengenai solat dan urusan suami mereka. ( Apakah ia menjalankan kewajipan ataupun tidak)

2. Apabila isteri melarikan diri dari rumah, solat mereka tidak akan diterima sehinggalah ia kembali semula kepada suami mereka dan meminta maaf.

3. Mana-mana isteri yang bermasam muka dengan suami mereka dan menyebabkan suami mereka terasa hati, maka isteri itu akan dimurkai oleh Allah sehinggalah mereka tersenyum kembali kepada suami mereka.

4. Jika suami memanggil isteri ke tempat tidur tetapi ditolak isteri sehingga marah si suami, maka tidurlah isteri dengan keadaan dilaknat oleh malaikat sehingga ke pagi.

5. Isteri yang mengunakan lidah mereka untuk menyakiti suami, akan dilaknat serta dimurkai Allah, malaikat dan manusia sekeliling.

6. " Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dasyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakkan ahli neraka adalah wanita. " Rasullulah S.A.W ditanya, "Mengapa demikian ya Rasullulah?". Jawab Rasullulah S.A.W, " Wanita mengkufurkan suaminya dan mengkufurkan ehsannya. Jika engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun, ianya masih belum cukup berpuas hati.

7. Keadaan wanita adalah 10 kali ganda seorang lelaki di neraka dan 2 kali ganda lelaki di syurga. 

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email