Harapkan balasan. - ceritaejoy

Harapkan balasan.

10:07 PG

Biasa tak dengan perkara macam ni. Bila kita hadiri sesebuah majlis perkahwinan atau apa sahaja majlis, kita mengharap mereka untuk turut sama hadir pada majlis kita nanti. Biasa kan?

Sama juga dalam dunia blogging ni. Bila kita add seseorang itu, dan orang itu pula belum menjadi kawan kita, kita juga mengharap mereka membuat perkara yang sama.

Pendek kata, kita mengharapkan balasan dari setiap apa yang telah kita buat. Dan sudah pasti, pasti akan ada yang tidak menghadiri majlis atau add kita semula sebagai rakan.

Perlu atau tidak kita mengharapkan balasan ini?

Pada fikiran aku atau pandangan aku. Perlu juga. Ini adalah pendapat peribadi aku. Seperti mana mereka, yang inginkan majlis mereka meriah. Kita juga inginkan. Seperti mana mereka yang inginkan blog mereka nampak hebat, kita juga inginkan. Jadi, ianya perlu di mata aku.

Tidak perlu mengeluarkan wang, hanya untuk menjadi rakan di blog. Hanya "click" sahaja. Ini bukanlah paksaan yer. Bunyi macam paksaan pula. Hehehehe.

Dan memerlukan wang untuk isi minyak kereta bila mana ingin menghadiri majlis rakan-rakan. Dan alasan mereka yang tidak dapat hadir ke majlis kita adalah tiada wang untuk isi minyak dan tiada masa.

Kita juga memberi sedikit masa untuk menghadiri majlis mereka. Dan kita juga mengeluarkan wang. Jadi, kita melakukan perkara yang sama seperti mereka.

Aku ingat, jika aku ingin adakan majlis, aku perlu hadkan sedikit kewangan kepada rakan-rakan baik aku. Sediakan duit minyak mereka. Hahahahaha. Boleh ke macam itu?

Dan untuk rakan blogging pula. Tiada paksaan untuk anda. Blog ini, diwujudkan aku, hanya untuk berkongsi cerita-cerita aku. Sebab itu lah ia di namakan Ceritaejoy. Hehehehhe.

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email