Perkara mesti lihat dan buat ketika di jepun. (Bahagian 2) - ceritaejoy

Perkara mesti lihat dan buat ketika di jepun. (Bahagian 2)

8:42 PG

Anda dah baca apakah perkara yang mesti lihat dan buat ketika berada di jepun bahagian 1? Jika belum, anda boleh baca di sini.

Ini adalah sambungan dari cerita sebelum ini. Jom,layan.

Makanan di sebalik cermin.Jangan tertipu dengan display makanan yang ada kerana ianya mungkin hanyalah plastik! Nampak macam real kan?

Cuba makanan baru setiap hari.Bila di negara orang, mencuba makanan baru pasti termasuk di dalam senarai. Jadi, jangan lepaskan peluang mencubanya, dan sentiasa pastikan ianya halal.

Mencuba makanan pelik.Jepun juga terkenal dengan makanan yang pelik-pelik. Ini juga boleh menjadi pengalaman teristimewa anda!

Kimono!Kimono adalah antara pakaian lama-lama dulu di jepun ( masih ada juga yang memakainya sekarang) . Cari seseorang yang memakai kimono dan bergambar dengannya. Ataupun, boleh beli satu, dan bawa pulang sebagai kenang-kenangan anda di jepun.

Buat sesuatu perkara yang tidak akan anda lupakan.Bagi mereka yang minat sukan drift, anda boleh merasai pengalaman ini di ebisu-circuit.

Melihat pokok sakura.Pastikan anda datang pada musim yang betul. Sangat indah! Sesuai untuk mereka yang berbulan madu.

Kebun bonsai.Taman-taman yang ada di kuil jepun biasanya mempunyai pokok yang berusia lebih daripada 500 tahun!

Sumber : fatlace.com

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email