Perkara mesti lihat dan buat ketika di jepun. (Bahagian 1) - ceritaejoy

Perkara mesti lihat dan buat ketika di jepun. (Bahagian 1)

1:41 PTG

Aku percaya, banyak di kalangan kita yang menjadikan jepun sebagai salah sebuah negara yang ingin di lawati. Aku juga memasukkan jepun ke dalam list negara-negara yang ingin di lawati. Aku sendiri bekerja dengan syarikat dari jepun bertahun lamanya dan jika diberikan rezeki, mungkin ke negara matahari terbit ini pada penghujung tahun ini. InsyaAllah. Moga nama aku tersenarai di dalam list ke sana nanti. Apa pun, jom tengok, apakah 24 perkara yang mesti kita lihat dan buat ketika berada di jepun.

Kuil Kinkakuji.
Berdasarkan cerita, bangunan ini di lindungi/ ditutupi dengan daun emas tulen. Betul ke? Untuk sahihkan perkara ini, mesti datang sendiri ke sini.

Kuil Kiyomizudera.


Tempat yang sangat-sangat indah pada siang hari dan malamnya? Perlu datang ke sini. :)

Kamakura’s buddha


Lintasan Shibuya’s ‘hachiko’.


Mereka yang sudah menonton filem tokyo drift mesti familiar dengan jalan ini. Lihat sahaja lautan manusia yang melintas jalan ketika lampu isyarat bertukar kepada merah.

Bangunan Shinjuku.


Menghayati keindahan tokyo di waktu malam dari tingkat 40 bersama secawan kopi dan mungkin semangkuk maggi. Ohh, ini semua kerana taraf hidup yang tinggi.

Teksi jepun.


Mengelilingi bandar dengan teksi juga amat menyeronokkan.

Stesen keretapi Shinkansen.


Anda mungkin akan mengalami pengalaman paling istimewa bila menaiki antara keretapi paling laju dalam dunia di jepun.

Osaka.


Osaka? owh. Pastikan anda mempunyai wang yang cukup banyak bila ke sini. Baru seronok. :)

Vending machines.


Jepun adalah sebuah negara maju. Jadi, rakyat jepun sangat mementingkan masa. Di jepun, hampir setiap barang ada pada vending machine. Mereka tidak perlu masa yang lama seperti beratur untuk membeli barang. Semuanya pantas!

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email