Hadiah harijadi anak terbaik! - Ceritaejoy

Header Ads

Booking.com

Hadiah harijadi anak terbaik!

Kebiasaannya, bila tiba hari lahir anak kesayangan kita, kita pasti akan menyambutnya, tanda kesyukuran. Dan kebiasaannya, kita pasti akan membeli kek untuknya. Ini seperti lumrah. Di mana semua orang melakukan perkara yang sama. Hampir di mana sahaja. Dan pastinya, akan ada photografi untuk di abadikan sebagai kenang-kenangan.

Tapi percayakah anda. Tidak semua perkara ini dapat di simpan di dalam minda kita? Dan, ia di abadikan secara sementara sahaja di dalam tubuh kita? Sesudah makan kek, kita kenyang, dan akan mengeluarkannya semula dan kita pasti akan melupakannya. Jadi, dimana kenangan terindah itu? Adakah tersimpan di dalam gambar semata-mata?

Apa kata kita tukar konsep ini?

Bagaimana? Tukarkan hadiah harijadi itu (kek) kepada emas. YA! emas. Cuba anda bayangkan, jika anda menyambut harijadi anak anda dan hadiahnya adalah 1g emas.

Pada usia 1 tahun (harijadi pertama) = 1g emas.

Dan jika anda ingin menyambut harijadinya sehingga beliau berumur 17tahun, ini bermakna emas yang terkumpul adalah 17g. Dan, sudah pasti, harga emas ketika itu sudah pun meningkat. Dan emas ini boleh digunakan samada untuk tujuan pembelajaran ataupun hiburan.

Berbanding jika anda belikan kek. Kek itu perlu dihabiskan dalam masa terdekat. Dan sudah pasti, ianya tidak berharga!

Jika anda hadiahkan emas. Ianya boleh di simpan kerana tiada tarikh luput. Juga, harganya pasti meningkat!

Jadi, yang mana satu yang paling berharga dan memberi kenangan terindah?

Untuk maklumat lanjut dan ingin memulakan simpanan emas, boleh click  pamphlet emas di bahagian kanan blog ini. Anda pasti tidak akan menyesal.
loading...

Tiada ulasan

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com