Ramadan 2014 - ceritaejoy

Ramadan 2014

8:34 PG

Alhamdulilah..

Berjumpa lagi dengan ramadan. Bulan yang penuh barakah. Bulan yang penuh dengan nikmat yang benar-benar dimanfaatkan oleh manusia yang benar-benar menghargainya. Alhamdulilah. Di dalam bulan ini, umat islam akan berpuasa selama sebulan. Di dalam bulan ini juga, masjid-masjid akan penuh, solat terawih dan tadarus al-quran. Kanak-kanak akan riang bila mana waktu berbuka. Pada mereka yang mempunyai anak-anak kecil, yang mana baru ingin berpuasa, bolehlah mengajar anak-anak mereka sedikit demi sedikit. Apa yang selalu diingatkan oleh para alim ulama adalah, sentiasa beranggapan, bahawa ini adalah ramadan terakhir. Dan berbuatlah kebaikan sebanyak mungkin di dalam bulan ini.

Akhir kata dari saya..

selamat berpuasa kepada semua umat islam. Muslimin dan muslimat seluruh dunia.


You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email