Baki wang dalam bank di sekat? - ceritaejoy

Baki wang dalam bank di sekat?

9:01 PG

Anda pernah tak merasa pengalaman seperti ini,

Anda membelanjakan sejumlah wang dan anda cukup pasti dengan baki yang tinggal di dalam akaun bank anda. Dan bila anda mahu periksa baki wang anda, jumlah yang di nyatakan di skrin tidak sama dengan jumlah yang sebenar.

Perkara ini terjadi kepada aku semalam. Bila aku nak periksa baki wang aku, jumlah yang dinyatakan tidak sama dengan jumlah sebenar. Ianya amat-amat memeranjatkan aku. Mestilah terperanjatkan, baki tinggal sedikit sahaja.  Aku terus buka internet, dan periksa baki melalui internet. Jumlah di dalam internet adalah jumlah sebenar. Mengapa perkara ini terjadi?

Aku print statement bank, dan pada statement itu tertulis 2 perkara.

Apakah maknanya available balance dengan account balance?

Ada sesiapa boleh terangkan kepada aku?

You Might Also Like

0 comments

[Penafian] Segala perkongsian di dalam blog ceritaejoy ini adalah pendapat peribadi yang mahu dikongsikan bersama pembaca blog dan sebagai rujukan pemilik blog untuk kegunaan masa hadapan.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab dengan penyalahgunaan artikel dari blog ceritaejoy dan sebarang komen dan pendapat yang diberikan pembaca blog samada secara positif atau negatif adalah dipertanggungjawabkan kepada pembaca sendiri.

Follow by Email